Razmišljate li o smještaju u dom za starije osobe? Evo nekoliko praktičnih savjeta koje trebate uzeti u obzir pri odabiru doma.

Vrsta doma, privatni ili državni? Privatne Ustanove socijalne skrbi su rijetke i u pravilu su to novouređeni objekti sa individualnim pristupo...

Tehnološke promjene vidljive su svakodnevno u svim ljudskim djelatnostima, a posebice u zdravstvenom sustavu.

Imate potrebu za smještaj u dom? Kakav dom želite, kakvi se domovi nude, što nude.Odabir najboljeg doma nikako nije jednostavan zadatak.

Alzheimerova bolest, nazvana prema njemačkom psihijatru i neurologu dr. Alois Alzheimer (1864. -1915.), najčešće se definira kao neurološka, degenerativna  i neizlječiva bolest moždanih stanica.

Alzheimerova bolest se na kognitivnom području očituje kroz demenciju, i uj...

MRSA je bakterija koja se obično nalazi u bolničkim uvjetima. Infekciji su sklonije osobe slabijeg imuniteta te osobe kojima se izvode invazivni dijagnostički i terapijski zahvati.

Uvijek aktualna tema o kojoj se nedovoljno govori. Neki kažu kako su cijene smještaja visoke a neki kažu da ih smještaj u vlastitom stanu ili kući uz angažman samo jedne osobe košta više nego smještaj u Domu za starije.

Inkontinencija urina je nekontrolirano otjecanje urina bez voljne kontrole mokraćnog mjehura. Smatra ju se čestim i neugodnim problemom. Inkontinencija urina nije bolest već simptom.

Odjel intenzivne skrbi pruža uslugu zbrinjavanja za korisnike u težem zdravstvenom stanju, nakon kirurškog ili bolničkog liječenja. Ovim korisnicima je potreban poseban nadzor i njega. Potpuna skrb i njega osigurana je od strane zdravstvenih djelatnika kroz 24 h / 365...

Padovi u starijoj dobi kao i kod mlađih ljudi i djece mogu izazvati ozljede, no kod starijih osoba padovi su jedan od vodećih uzroka ozljeđivanja i smrtnosti. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization) padovi su općenito kod svih dobni...

Please reload

Nedavni savjeti
Please reload

Pretraga po ključnim riječima
Pratite nas:
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© 2020. Dom za starije osobe Medisal  |  KUĆNI RED  |  POSAO U DOMU

  • Facebook Dom Medisal
  • Twitter Dom Medisal