top of page
Seniors Laughing

SMJEŠTAJ ZA POKRETNE I POLUPOKRETNE OSOBE 

 

SMJEŠTAJ ZA POKRETNE OSOBE

Odaberite ispunjen i zadovoljan život ostvarujući svoje potencijale. Iskoristite brojne pogodnosti boravka u Domu Medisal kako bi se mogli posvetiti Vama bitnim stvarima.
Smještaj je osiguran u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama te uključuje individualno prilagođen program zbrinjavanja.
Pri smještaju, uzimaju se svi potrebni podaci kako bi smještaj, prehrana, aktivnosti korištenja slobodnog vremena i druge aktivnosti bile prilagođene, željama i potrebama korisnika.
Ljubazno osoblje i ugodan ambijent pomoći će novim korisnicima u što bržoj prilagodbi na novi dom.
Dom Medisal je smješten na urbanoj i mirnoj lokaciji, sa osiguranim besplatnim parkingom za sve posjetitelje.
U neposrednoj blizini tramvajskih i autobusnih stanica.

SMJEŠTAJ ZA POLUPOKRETNE OSOBE

Polupokretne osobe za neke od dnevnih aktivnosti koriste pomagalo ili pomoć druge osobe.
Polupokretne i nepokretne osobe za izvođenje tjelesnih aktivnosti, te za aktivnosti brige za sebe, koriste pomagalo ili pomoć druge osobe, za razliku od pokretnih osoba kojima nije potrebno niti pomagalo niti pomoć druge osobe.
Stupanj ovisnosti se procjenjuje prema vrsti i opsegu aktivnosti koje osoba izvodi samostalno. 
Pri izradi individualnih planova skrbi uvijek se uzimaju u obzir individualne potrebe za asistencijom, te stupanj ovisnosti. Posebnu je pozornost potrebno posvetiti ovoj vrsti procjene, jer su najčešće dvije vrste pogrešaka. 
Jedna se odnosi na predcjenjivanje sposobnosti "ja to mogu" a objektivno osoba to ne može, pa su česti padovi a s time povezani i prijelomi i traume mekih tkiva, frustracije i tjeskobna raspoloženja. Druga se odnosi na podcjenjivanje sposobnosti "ti to ne možeš, ja ću za tebe", kada se zbog pretjeranog zaštitničkog ponašanja potiskuju stvarne mogućnosti, pa osoba zbog nepotrebne pasivnosti gubi preostale funkcije.
Sve intervencije koje provode zdravstveni profesionalci trebaju podržati optimalno korištenje korisnikovih mogućnosti.
Smještaj za polupokretne osobe u Domu Medisal je osiguran prema potrebama korisnika u potpuno opremljenom i funkcionalnom prostoru, uz stalni nadzor i skrb zdravstvenih profesionalaca.
Pri dolasku u Dom, vrši se uvid u priloženu dokumentaciju te se uzimaju svi dodatni podaci prema obrascima zdravstvenog funkcioniranja kako bi se pripremio individualni plan skrbi.
Korisnik se higijenski zbrinjava, monitorira te smještava u sobu. Nakon provedenih postupaka procjene stanja lokomotornog sustava, izrađuje se i individualni plan fizioterapije.
Kroz 24 satnu skrb uključena je briga o:
 • edukaciji korisnika i obitelji, 
 • osobnoj higijeni, 
 • oblačenju i uređivanju, 
 • uzimanju obroka, 
 • eliminaciji stolice i urina, 
 • sprječavanju visokorizičnih zdravstvenih problema, 
 • uzimanju lijekova, 
 • davanju infuzijskih otopina, 
 • izmjeni i njezi urinarnog katetera, 
 • izmjeni i njezi nazogastrične sonde, 
 • njezi stome, 
 • njezi rana, 
 • njezi traheotomije, 
 • primjeni terapije kisikom, 
 • aspiraciji dišnih puteva te mnogim drugim postupcima. 
Standardizirane postupke zdravstvene njege provode isključivo medicinske sestre sa Licencom za samostalan rad. Uz liječnike, za korisnike skrbe i fizioterapeuti, te ostalo zdravstveno i pomoćno osoblje.

Pročitajte još i naše korisne savjete ili često postavljana pitanja.

Zašto odabrati nas?

INDIVIDUALNI PRISTUP prema željama i potrebama naših korisnika. Svaki naš korisnik je u centru pažnje gdje se potrebe zadovoljavaju prema holističkom načelu.
PROFESIONALNOST. Standardizirani postupnici rada, trajno educirano osoblje, sustav kontrole i nagrađivanja osoblja, te osjetljivost za detalje čine našu uslugu jedinstvenom.
ISKUSTVO. Dvadesetogodišnje radno iskustvo u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi garantira kvalitetu organizacije i usluge prema krajnjem korisniku.

REHABILITACIJA. Održavanje postojećeg stupnja pokretljivosti, oporavak nakon bolničkog liječenja ili povratak izgubljene mobilnosti.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte putem telefona na broj 01/5811880 ili e-mailom: info@dom-medisal.hr

bottom of page